Hulp nodig of vragen?

U kunt Arjanne op werkdagen (maandag t/m vrijdag) van 9:00 tot 18:00 uur bereiken via onderstaande telefoonnummer.

06-20419125 Arjanne Bredemeijer

Lezingen

Lezingen

Zou je het hele jaar gelukkig willen zijn?

Het thema voor de eerste lezing is Leven of Overleven..

Mijn vraag aan jullie is: Zou je het hele jaar gelukkig willen zijn?

Iedereen zal geneigd zijn om “ja” te zeggen. Zijn we daar in deze maatschappij niet allemaal op gericht? Op zoek naar de ultieme kick? Zou het niet interessant zijn om te onderzoeken waarom we daar nu zo druk mee bezig zijn en of we daar nu werkelijk gelukkig van worden?

Herkennen van overlevingspatronen, hoe voorkom je een burnout?

  • Spreker: Arjanne Bredemeijer.

Inhoud lezing

Hoe komt het dat we uit contact raken met ons zelf zodat we niet meer doorhebben dat we de grenzen over zijn gegaan.

We moeten heel veel. De economie heeft groei nodig en het lijkt dat wij door het plafond heen willen groeien. Het gaat steeds sneller en moet meer spectaculair. Houd je het niet meer bij, dan behoor je tot de verliezers. Ben je niet iedere dag gelukkig, dan heet je depressief te zijn. Als je de voet niet meer van het gaspedaal kan halen, dan is de benzine al snel op en ben je opgebrand en dat noemen we dan weer een “ burnout” .

Waar is dit ooit begonnen en kunnen we/jij het nog stoppen.

Deze lezing geeft informatie om later nog eens te overpeinzen hoe het met jouw leven gesteld is.

Voor wie?

Voor mensen die zich bewust zijn – of bewust willen worden dat we ons bevinden in een “mallemolen” die zijn tol eist. Je hebt dit misschien al ervaren in je eigen leven, je relatie, maar je zoekt waar er een weg uit is. Of je bent een leidinggevende in een bedrijf,en ziet dat er een hoog ziekte verzuim is door “burnout klachten”. Interessant om te horen wat werkelijke oorzaken kunnen zijn.

Invloeden van vorige generaties op je huidige leven.

  • Spreker: Arjanne Bredemeijer.

Inhoud lezing

Traumatische ervaringen die twee of drie generaties terug hebben plaats gevonden, blijken invloed te kunnen hebben op de psyche van de hedendaagse mens.Hoe kan het dat als een grootvader op een ongelukkige manier om het leven is gekomen, een kleinkind daar nog last van kan hebben (terwijl het de grootvader niet gekend heeft).

In de hedendaagse psychologische wetenschap erkent men steeds meer de invloeden van generationele trauma’s als oorzaak van gedragsstoornissen. Arjanne maakt gebruik van deze wetenschap in haar werk en trainingen geeft in de lezing veel praktijkvoorbeelden. Maar wat interessanter is… als je de oorzaak weet, is er dan een weg die leidt tot herstel?

Voor wie?

Voor mensen die zich wel eens afgevraagd hebben “hoe kan het toch dat dit ene kind van ons ontspoort is”, of hoe kan het dat mijn moeder zich van mij afkeerde”. Maar ook mensen die geboeid zijn door het fenomeen dat er zich elementen in een familiegeschiedenis bevinden die na drie of vier generaties nog hun invloed hebben. Voor degene die zich afvragen wat een familie- of trauma opstelling is (op iedere laatste zondag van de maand) is dit een mooie introductie!